Calle de Hoog (1989) studeerde in 2013 af aan de Opleiding Scenografie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze werkzaam als decor-, licht- en kostuumontwerper voor toneel, jeugd-, muziek- en locatietheater.

In haar werk maakt ze graag grote gebaren met precieze details door gebruik van kleur en licht. De decorontwerpen van Calle zijn vaak bepalend voor de vormtaal van de voorstelling. Zo wordt er vaak flink verbouwd en verplaatst tijdens voorstellingen. Daarnaast gebruikt ze graag elementen uit de natuur, die – geplaatst in een theaterruimte – anders communiceren. Ze houdt ervan om te spelen met de verwachtingen en ervaring van het publiek en een deel van het ontwerp over te laten aan het toeval, in het moment van de voorstelling.


Calle werkt in Nederland (o.a. bij Kompagnie Kistemaker, Theater Sonnevanck, Tryater, Bonte Hond, Theater Artemis, De Nationale Opera), Duitsland (Münchner Kammerspiele, Münchner Biennale 2018/2020) en Zwitserland (Lowtech Magic).      English biography

    Curriculum Vitae