Calle de Hoog (1989) studeerde in 2013 af aan de Opleiding Scenografie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien is ze werkzaam als decor-, licht- en kostuumontwerper voor toneel, jeugd-, muziek- en locatietheater. In 2022 voltooide ze de Opleiding Visagie en Masterclass Hairstyling aan Art of Colors, en is Calle ook werkzaam als MUAH.

Over haar theaterwerk: Calle maakt graag grote gebaren met precieze details door gebruik van kleur en licht. Haar decorontwerpen zijn bepalend voor de vormtaal van de voorstelling. Zo wordt er vaak flink verbouwd en verplaatst tijdens voorstellingen. Daarnaast gebruikt ze graag elementen uit de natuur, die – geplaatst in een theaterruimte – anders communiceren. Ze houdt ervan om te spelen met de verwachtingen en ervaring van het publiek en een deel van het ontwerp over te laten aan het toeval, in het moment van de voorstelling.

Calle werkt in Nederland (o.a. bij Kompagnie Kistemaker, Theater Sonnevanck, Maas Theater en Dans, Tryater, Bonte Hond, Theater Artemis), Duitsland (Münchner Kammerspiele, Münchner Biennale 2018/2020) en Zwitserland (Lowtech Magic).

Ook in haar make-up gebruikt Calle graag heldere kleuren en maakt ze grote gebaren. Ze werkt graag aan foto/video-projecten met een conceptuele en/of theatrale insteek.

 

    English biography

    Curriculum Vitae   

 

CDH_Foto_Bio-4